Find mere om:
Hovednavn svigter festival | musik.guide.dk

Hovednavn svigter festival

<p> Countryfestivalen i Silkeborg var tidligt ude med hovednavnet, men ramt af afbud er arrangøren nu begyndt forfra. </p>

For en enkelt gangs skyld var arrangørerne af den store countryfestival i Silkeborg meget tidligt ude med nogle af de store navne til musikfesten i august.

Almindeligvis dukker navnene først op på denne tid af året, men aftalen med hovednavnet, den amerikanske sanger Mark Chesnutt, blev allerede luftet for godt et par måneder siden.

Men det gik alligevel ikke. Arrangørerne fra Scandinavian Country Club må begynde forfra, da Chesnutt er blevet syg og skal gennemgå et par operationer hen over sommeren. Og det gør ham ude af stand til at komme til Danmark i denne omgang.

Endnu et afbud

Et uheld kommer sjældent alene. Også den amerikanske gruppe Cowboy Crush har måtte løbe fra en aftale. Gruppens medlemmer er simpelthen gået hver til sit.

Grunden skulle være, at fremtiden så mørk ud, fordi gruppen får minimal spilletid på de amerikanske radiostationer. Stationerne har nemlig en stor indflydelse på pladesalg og billetsalg til koncerter.

Den 44-årige Chesnutt, der var et stort navn i amerikansk countrymusik i 1990’erne, var faktisk af en sådan kaliber, at festivalen kunne ranke ryggen, når man tænker på, at Willie Nelson, Kris Kristofferson og Dolly Parton også besøger landet og gør 2008 til et stort år for countryfreaks.

Selv om der arbejdes på at skaffe et nyt hovednavn til countryfestivalen i Silkeborg, behøver forarbejdet ikke at være spildt. Arrangørerne håber på, at Chesnutts besøg bare kan udskydes et år til 2009. Falder det på plads, er man jo i rigtig god tid.

Mark Chesnutt

  • Sanger i den klassiske countrystil. Karakteriseres som en blanding af George Jones, Merle Haggard og Bob Wills.
  • Debutalbum ”Too Cold At Home” fra 1990 gav fem Top 10-singler: “Too Cold At Home” “Brother Jukebox”, “Blame It On Texas”, “Broken Promise Land” og “Your Love Is A Miracle”.
  • “Longnecks & Short Stories” fra 1992 betød fire Top 10-singler: “Bubba Shot The Jukebox”, “Old Flames Have New Names”, “Ol’ Country” og “I’ll Think Of Something”, som blev nummer 1.
  • “Almost Goodbye” fra 1993 resulterede i, at “It Sure Is Monday”, “I Just Wanted You To Know” og “Almost Goodbye” strøg til tops på singlelisten.
  • “What A Way To Live” fra 1994 resulterede i , at “Gonna Get A Life” blev nummer 1 på singlelisten.
  • “Greatest Hits” fra 1996 indeholdt en ny sang “It’s A Little Too Late”, som indtog toppen af singlelisten.
  • ”I Don’t Want To Miss A Thing” fra 1999 betød, at titelmelodien i en måned toppede singlelisten. Nummeret, der er skrevet af Diane Warren, har også været et hit for rockgruppen Aerosmith.
  • Siden dengang er Chesnutt fortsat med at udgive plader, men ikke med så stor gennemslagskraft som før.
  • Fire af hans udgivelser har solgt over en mio. eksemplarer i USA, mens fire andre har rundet et salg på 500.000 stk.
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...