Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
The Avett Brothers (Tønder Festival) | musik.guide.dk

The Avett Brothers (Tønder Festival)

Kvartetten The Avett Brothers leverede en forrygende koncert i Tønder. Brødrene har brugt 10 år på at slide sig vej til toppen.

Tønder Festival

Telt 1:

The Avett Brothers

Lørdag aften

Forventningerne havde arbejdet sig op i skyhøjde, inden den amerikanske succeshistorie, The Avett Brothers, skulle optræde på Tønder Festival. Og det var berettiget.

Godt fem kvarters actionfyldt musik, hvor pauserne i den første times kun skyldtes publikums jubel og klapsalver. Tempoet sled dog på kvartetten og især de to Avett-brødre, så gruppen blev helt menneskelig tilslut med et par almindelige pauser og ikke instrumentskift i hurtigt løb.

Tempoet skjulte ikke over manglende musikalsk kunnen.

Nej, The Avett Brothers besidder evnen til at skrive afvekslende sange med vedkommende tekster om især kærlighed, hvad enten det er i en fyrig rocksang eller en stille ballade.

Intensitet på scenen

De numre forstår gruppen at blande og aflevere på scenen, så stort set al snak forstummer på tilskuerpladserne. Tilhørerne bliver revet med af den musikalske intensitet.

I Tønder sluttede kvartetten så det hele af med et a cappella-nummer for at slå alsidigheden fast.

Buddy Holly og Ramones

Som en avis skrev for år tilbage: The Avett Brothers rummer bedrøveligheden a la Townes Van Zandt, den lette pop a la Buddy Holly, rytmerne a la Beatles og den rå energi a la Ramones.

Sangskriveriet og sceneoptræden er opøvet gennem flere års hårdt arbejde. Gruppen har slidt sig op via mange, mange spillejob rundt omkring i USA og har udgivet flere album på uafhængige pladeselskaber.

Fanget af Rubin

I 2008 fik den verdenskendte producer, Rick Rubin – Red Hot Chili Peppers, Dixie Chicks, Johnny Cash og Metallica – øje på gruppen.

Han fik dem i stalden hos American Recordings og producerede ”I And Love And You”, som udkom i 2010.

Den strøg til tops på folkemusiklisten og solgte så godt, at den sneg op på Billboards top 20-liste. Siden har bandet optrådt i diverse store tv-shows.

Højdepunktet kom i foråret, da gruppen sammen med bl.a. Bob Dylan spillede ved den amerikanske prisfest, Grammy – en af verdens store musikbegivenheder.

The Avett Brothers

Seth og Scott Avett: Guitar, banjo, piano og sang.

Bob Crawford: Bas.

Joe Known: Cello

Under Tønder Festival havde de suppleret sig med en trommeslager, som ikke blev brugt på alle numre.

Gruppen begyndte med en ep i 2000.

Siden fulgte flere cd’er inden gennembruddet sidste år med den Rick Rubin-producerede ”I And Love And You”.

Efter planen skal Rick Rubin også producere gruppen nye udgivelse, der kommer i 2012.

www.theavettbrothers.com

Anmeldelse: Coast (Tønder Festival)

26-08-2011: Inspirationen fra Dire Straits var tydelig under folkrockgruppen Coasts optræden på Tønder Festival. Læs artikel

Anmeldelse: ahab (Tønder Festival)

26-08-2011: Gruppen fra London, ahab, åbnede flot årets Tønder Festival. Bandet har kun udgivet en ep. Læs artikel

Anmeldelse: Hot Rize/Red Knuckles & The Trailblazers (Tønder Festival)

29-08-2010: Forrygende underholdning med det dybt seriøse bluegrass-orkester Hot Rize og det satiriske rockabilly-orkester Red Knuckles & The Trailblazers – medlemmerne er de samme. Læs artikel

Anmeldelse: Wolfstone (Tønder Festival)

29-08-2010: Sækkepibe/fløjte, violin og elektrisk guitar kæmpede alt for tit om herredømmet i lydbilledet – slutresultatet blev derefter. Læs artikel

Anmeldelse: Fred Morrison Trio (Tønder Festival, Telt 1)

27-08-2010: Skotten Fred Morrison viste sin enorme hurtighed på instrumentet foran et fyldt Telt 1 i Tønder. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...