Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Von Daler & Low Pressure: Sonatas en Dub | musik.guide.dk

Von Daler & Low Pressure: Sonatas en Dub

<p> Natasja Saad er det vokale midtpunkt på to numre på debutalbummet med danske von Daler &amp; Low Pressure. </p>

von Daler & Low Pressure:

Sonatas en Dub

Panamericana Recordings/Playgrund Music

Franskbaserede Gotan Project har allerede opnået et stort publikum rundt om i verden med sin fusion af tango og elektronisk musik.

Nu forsøger danske von Daler og Low Pressure at gøre dem kunsten efter. På en lidt anderledes måde.

"Tangae"

Denne gang er det både tangoen og reggaemusikken samt den ekkotunge dub, der røres sammen i en gryderet, der også bobler af electronica og kan vække appetit hos den klassisk musikinteressede.

Undervejs kan man godt savne et stærkt krydderi - noget dansk temperament. Desuden havde von Daler og Low Pressure ikke behøvet at være så gavmilde med numrene.

De otte stærkeste sager blandt dusinet havde gjort det.

Når det er sagt, får man flere iørefaldende, intelligent producerede arrangementer og stemninger, som man både vil kunne have rumsterende i baggrunden og bruge som et skud feststemning i dagligdagen, eller når mørket farver himmelloftet.

Natasja gæsteoptræder

Nogle af de bedste ingredienser på albummet er:

- Den Gotan Project-inficerede "Verano Danés". Det er et af flere instrumentalnumre og har hovedpersonerne Asger Von Daler og Emo alias Low Pressure på henholdsvis guitar og melodica/guitar.

- "Al Jahrium". Her står fusionen mellem tango, reggae og dub krystalklar. En samplet stemme giver det instrumentale opus et sydamerikansk temperament, som man også kender fra Gotan Project.

- "Real Love". Viser, hvordan tangoen og reggaen kan mødes på en fascinerende facon i 2008. Blikfanget er solisten Natasja Saad, der også medvirker på "Let Me Be", ligeledes et nummer, der skiller sig ud.

Mens "Real Love" er reggae først og herefter tango, er det lige omvendt med "Let Me Be".

Natasja, der døde ved en trafikulykke i fjor på Jamaica, synger med masser af indlevelse og har godt fat i at give de engelske gloser et jamaicansk strejf, uden at det bliver påtaget.

Lidt malplaceret

- "Dubsters Sonata". Her er det interessant at opleve, at der midt i dub-arbejdet pludselig flirtes med kinesisk-prægede stemninger. Det giver en ekstra dimension i lytteoplevelsen.

Til gengæld virker "Hold On" og til dels "Reach" en anelse malplacerede.

De er mere Erann DD-soul og pop end tango og dub. Derfor kunne de lige så godt have pyntet et andet sted.

Anmeldelse: Rumpistol/Red Baron: Floating

23-04-2012: Man skal vist hedde R2-D2 eller WALL-E for at kunne danse til det her. Men Jens B. Christiansen har altid været garant for ubestikkelig og excentrisk electronica, og heller ikke denne gang er der løst krudt i Christiansens Rumpistol. Læs artikel

Anmeldelse af Jamie xx - In Colour

31-05-2015: Jamie xx går solo, men band-kollegerne indtager alligevel en hovedrolle. Læs artikel

Anmeldelse af The Prodigy - The Day Is My Enemy

01-04-2015: Savlende digital punk med rave-veteranerne i The Prodigy. Læs artikel

Anmeldelse af Flying Lotus - You’re Dead

20-10-2014: Med stor opfindsomhed mikses fusionsjazz med elektroniske stumper og hiphop – uden at det lyder uudholdeligt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...