Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Trentemøller (Store Vega, København) | musik.guide.dk

Trentemøller (Store Vega, København)

Danmarks superstar-dj spredte festfeber blandt 50.000 på Roskilde Festivalen i 2009. Men i Vega var Trentemøller på det jævne.

Store Vega, København

TRENTEMØLLER

Torsdag

Det er helt uhørt, at en dansk dj optræder på Roskilde Festivalens største scene, men Anders Trentemøller er også landets helt store electronica-ener. Da han i 2009 i to timer forvandlede pladsen foran Roskildes Orange scene til et kæmpe dansegulv, tog techno-knægten et jætte-skridt videre i karrieren og trådte i karakter som superstar-dj.

Trentemøller holder sig på pionér-sporet. Hans fine 2010-album indtager nyt musikalsk territorium, og han fejrer for tiden turné-premiere i et af hovedstadens større spillesteder: Store Vega. Vel at mærke over fire aftener, hvor de tre første koncerter var udsolgt ved redaktionens deadline! Det svarer til, at op mod 6.000 gæster køber billet til Trentemøllers premiere-shows i København, og det er helt vildt, når man har at gøre med overvejende instrumental electronica.

Sangbare dyder

En del af forklaringen er, at Trentemøller forstår kunsten at flytte sig musikalsk og overraske, og det nye album ”Into the Great Wide Yonder” har en sangbar og rocket tilgang til den elektroniske musik. Faktisk fortaber hans trampende techno sig nu fuldstændigt i fortidens tåger.

Så i Vega var det vel bare at følge kampråbet fra den gamle The Chemical Brothers-klassiker: ”Hey girls, hey boys/superstar dj's/Here we go!”

Nej, desværre ikke, for Trentemøller og band formåede for sjældent at omsætte de fornemme nye studieproduktioner til organiske live-lækkerier. Det virkede, som om de melankolske sprækker i musikken blev udglattet til fordel for et temmelig tomgangs-præget og ofte overlæsset udtryk.

Filmisk følsomhed

Ærgerligt. Men der var da lyspunkter. Som den bedøvet sensuelle ”Even though You're with Another Girl”, der bølgede trist symfonisk, som gjaldt det Massive Attack i kreativitetens zenit. Og det lunede med den ligeledes sanselige ”Tide”, hvor sangerinde Solveig Sandnes (eks-Lovebites) og guitarist Mikael Simpson fik nænsom følsomhed frem i spotlightet. I den anden yderlighed var ”Silver Surfer, Ghost Rider Go!!!” et berusende og overgearet møde mellem The Raveonettes gustne guitar-romantik og en go' gammel Fatboy Slim uden hæmninger.

Men mange kompositioner kom til at virke flade og firkantede. Det var som at få ørerne i maskinen: en forceret og bastant lyd. Og da Trentemøller en stund blev ladt alene på scenen, endte det ambiente frikvarter i stedet i kriminel kedsomhed.

Så Trentemøller skulle være taknemmelig for til sidst at kunne trække den sprøde electro-træffer ”Moan” ud af ærmet, så den jævne forestilling trods alt sluttede med ferm klimaks-konsekvens og en forløsende fest-finale.

Trentemøller

  • Dansk producer, komponist, dj, remixer og musiker.
  • Han albumdebuterede i 2006 med den ambiente electronica-plade ”The Last Resort”.
  • Trentemøller har for nylig udsendt sit andet regulære album, ”Into the Great Wide Yonder”, der blander elektronisk musik med alternativ rock.
  • Efter fire koncerter i Vega fortsætter Trentemøller på en længere turné rundt i Europa - og derefter til Australien.

Anmeldelse af Massive Attack - Tap 1, København

08-02-2016: Det evigtgyldige britiske band leverede gamle klassikere og nye sange til den udsolgte koncert i København. Læs artikel

Anmeldelse af Trentemøller - Lost

23-09-2013: Trentemøller er den perfekte vært på et storartet album. Dog kræser han ikke meget for fans af hans gamle lyd. Læs artikel

Anmeldelse: FM Belfast (VoxHall, Århus Festuge)

04-09-2010: Islændinge spillede op til elektronisk fest i Århus Festuge, men formåede ikke at skabe et varieret udtryk. Læs artikel

Anmeldelse: Faithless (Bøgescenerne)

06-08-2010: Den britiske dance-gruppe Faithless var malplaceret som et af hovednavnene på Danmarks Smukkeste Festival.

Læs artikel

Anmeldelse: Trentemøller: Into The Great Wide Yonder

31-05-2010: Det elektroniske vidunderbarn Trentemøller lever op til de høje forventninger på sit andet album, der er fyldt med dyster popmusik og velvalgte sangere.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...