Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Justice (Rust, København) | musik.guide.dk

Justice (Rust, København)

<p> Franske Justice leverede et møgbeskidt og perfekt sammenskruet sæt, men desværre for alt for mange mennesker på alt, alt for lidt plads. </p>

Fredag nat

Det fås ikke meget større end franske Justice i disse år. Efter at house-duoen i 2003 tordnede igennem på den store scene med et remix af popgruppen Simians nummer ”We Are Your Friends”, har de to franskmænd udviklet sig til at være eksponenter, bannerførere, ja nærmest symboler på genkomsten af den møgbeskidte og hårdt pumpede franske house-lyd, der var populær første gang i midt- og sluthalvfemserne.

Tungt som en damptromle

Derfor var det også en imponerende bedrift af det københavnske spillested Rust, at det lykkedes dem at lokke verdensnavnet til. Og Justice levede til fulde op til de mange lovprisninger, der følger dem.

Med eminent sans for rytme og timing blæste duoen i godt halvanden time loftet af Rust med et fantastisk sæt. Tungt som en damptromle og beskidt som et gadekryds.

For mange mennesker

Sættet indeholdt både en blanding af diverse udgivelser samt numre fra debutalbummet Cross fra sidste år, hvor ikke mindst førstesinglen ”Waters of Nazareth” og auto-remixet af ”Stress” gik rent ind. Samt naturligvis en længere og legende version af gennembrudshittet ”We Are Your Friends”.

Duoen har fået for vane at bryde nummeret op og lave syng-med-stemning, når de spiller det, et trick der virker hver gang og således også på Rust.

Men desværre var det alt, alt for få, der kunne lege med. Dansegulvet på Rust er ganske beskedent, og matchet mellem udbud og efterspørgsel – mellem solgte billetter og mulighed for at se koncerten - var på ingen måde passende.

Tændingen blandt publikum var til at gå amok, plukke æbler, åbne mikrobølgeovne og hvad de forskellige dansetrin nu engang kaldes. Men selv halvvejs mod udgangen stod publikum så sammenklemt, at der ikke var plads til en beskeden pirouette.

Uden at man kan bebrejde Rust noget – andet end måske at have presset citronen lige lovligt med hensyn til antallet af billetter – så burde et langt større spillested have sikret sig Justice.

For lysten fra det danske publikum var tydeligt stor, Justices spillelyst var stor. Så der manglede ikke andet end plads for at det havde været rigtigt stort.

Anmeldelse af Massive Attack - Tap 1, København

08-02-2016: Det evigtgyldige britiske band leverede gamle klassikere og nye sange til den udsolgte koncert i København. Læs artikel

Anmeldelse: Trentemøller (Store Vega, København)

01-10-2010: Danmarks superstar-dj spredte festfeber blandt 50.000 på Roskilde Festivalen i 2009. Men i Vega var Trentemøller på det jævne. Læs artikel

Anmeldelse: FM Belfast (VoxHall, Århus Festuge)

04-09-2010: Islændinge spillede op til elektronisk fest i Århus Festuge, men formåede ikke at skabe et varieret udtryk. Læs artikel

Anmeldelse: Faithless (Bøgescenerne)

06-08-2010: Den britiske dance-gruppe Faithless var malplaceret som et af hovednavnene på Danmarks Smukkeste Festival.

Læs artikel

Anmeldelse: Slagsmålsklubben (Lille Vega)

30-08-2008: Seks svenske nørder ramte tidsånden med tonstung techno

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...