Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Jamie xx - In Colour | musik.guide.dk

Fra paranoia til party

Jamie xx går solo, men band-kollegerne indtager alligevel en hovedrolle.

ELECTRONICA
JAMIE XX
IN COLOUR
Young Turks/Playground

Jamiexx-InColour.jpg

Det engelske band The xx forkæles med andægtig opmærksomhed fra medier og fans, hvilket musikken i nogen grad har svært ved at retfærdiggøre. Nu er Jamie xx fra gruppen klar med sit første soloalbum, og han snubler også i forsøget på at skabe et helstøbt værk. Lidt spøjst er det faktisk en slags The xx-numre, der fungerer bedst på ”In Colour”, for kollegerne Romy Madley Croft og Oliver Sim dukker op som kærkomne gæstevokalister.

Svimmel atmosfære

Croft hvisker og sukker om længslen efter en gammel flamme i ”Loud Places”. Indholdsmæssigt rækker det ikke ud over det banale, men Jamie xx's triphop-soul-gospel er anderledes original og skaber svimmel atmosfære.

Sangerinden bidrager også med sfæriske vokale bølgeskvulp i den Massive Attack-klingende ”SeeSaw” – og Oliver Sim plejer sin tusmørke-paranoia i den minimale ”Stranger In A Room”, der har flot balance mellem fastlåst maskin-puls og dvælende klange.

Men sangskrivningen er på vågeblus, og Jamie xx spiser lytterne af med rene skitser og moderne muzak i en håndfuld numre.

Det får soloprojektet til at minde om en god ep, der tilsat fyld opgraderes til et album. ”Sleep Sound” hedder en skæring ganske sigende. Men Jamie xx lader pludselig vækkeuret ringe i ”I Know There's Gonna Be (Good Times)”.

Den kulørte party-sang falder ganske vist fuldstændig udenfor.

Men de rappende og soul-hyggelige gæster Young Thug og Popcaan får humoristiske sommer-vibrationer til at brede sig, så temperaturen nærmer sig hit-hedebølge.

Anmeldelse af The Kenneth Bager Experience - Follow the Beat

26-05-2014: Kenneth Bager serverer en mangefarvet kosmopolit-cocktail, der runder blandingsmisbrug. Læs artikel

Anmeldelse: Kato: Discolized 2.0

10-04-2011: Skal der være ung fest anno 2011, så lad der være fest med Katos enmands-partypatrulje. Læs artikel

Anmeldelse: The Chemical Brothers: Further

17-06-2010: Den kemiske duo lader sig præge af både Pink Floyd og Kraftwerk.

Læs artikel

Anmeldelse: Lucy Love: Superbillion

22-02-2009: Selv om debutanten Lucy Love ikke er mainstream, opsøger hun det iørefaldende musikalske univers, der er tilgængeligt for de fleste. Hvis de tør.

Læs artikel

Anmeldelse af Massive Attack - Tap 1, København

08-02-2016: Det evigtgyldige britiske band leverede gamle klassikere og nye sange til den udsolgte koncert i København. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...