Find mere om:
DR vil fortsat levere kvalitet | musik.guide.dk

DR vil fortsat levere kvalitet

Medier: Ledelsen i DR mener ikke, at DR's produkter bliver dårligere som følge af spareplanerne, selv om DR's dramachef råber højt.

Sparekniven i DR kan mærkes, og bekymringerne om kvaliteten i fremtidige produkter ytres fra Christiansborg og fra byggerodet på Amager. Senest har DR's dramachef Ingolf Gabold i Politiken udtrykt frygt for dalende kvalitet i DR's tv-drama. Generaldirektør Kenneth Plummer maner dog til ro.

»Jeg ser hans kommentar som et udtryk for hans store engagement og kan godt identificere mig med hans store frustrationer, men det er drastisk at sige, at vi ikke vil være i stand til at levere kvalitet til danskerne,« siger Kenneth Plummer.

»Det næste år og de kommende år kommer vi med en række gode tilbud på radio, tv og internettet, og jeg er overbevist om, at vi nok skal leve op til vores public serviceforpligtelser. Vi vil stadigvæk fastholde vores position som den medievirksomhed i Danmark, som bliver vurderet højst kvalitetsmæssigt af danskerne. Det bliver sværere, men jeg er overbevist om, at vi nok skal levere varen for DR i de kommende år.«

Kultur- og medieordfører Mogens Jensen (S), der har stillet sig i spidsen for et forsøg på at skaffe flere midler til DR, er ikke imponeret.

»Det er klart, at Plummer er nødt til at forsvare den spareplan, han selv har tilrettelagt. Det er hans opgave som leder. Men det er umuligt at spare 700 mio. kr. uden konsekvenser for kvaliteten. Jeg accepterer dog, at Plummer siger det, han skal sige,« siger Mogens Jensen.

Kenneth Plummer: »Det er rigtigt, at vi har gennemført en nødvendig spareplan for at rette op på DR's økonomi. Vi har nu styr på økonomien, men konsekvensen af spareplanen er, at vi er nødt til at prioritere anderledes og lave nogle ting på en anden måde og indse, at der er nogle ting, vi ikke kan gøre, som vi kunne tidligere.«

DR skal se fremad


Bestyrelsesmedlem i DR Ole Hyltoft mener, at DR sagtens kan levere kvalitet, selv om der skal spares. At få flere penge til DR vil altid være dejligt, men han frygter ikke for den udvikling, som Ingolf Gabold ser.

»Vilkårene er grundlæggende ikke dårlige for DR. At få tre mia. kr. er et godt fundament for at lave radio og tv. Der er næppe nogen regering, der vil give to mia. kr. ekstra til DR,« siger Ole Hyltoft, der tilføjer, at der nu er brug for en anden diskussion.

»2007 gik med at diskutere overskridelsen på budgettet. Nu skal vi lægge mere vægt på dybde og kvalitet i programmerne og for alvor leve op til public service-kontrakten.«

Kenneth Plummer mener også, det er på tide at komme videre.

»Det skal handle om de ting, vi kan, og de ting vi laver, og ikke om det, vi ikke kan. Det er det fokus, jeg gerne vil have, og det er det, det drejer sig om både internt og eksternt i DR nu,« siger Kenneth Plummer.

rikke.soeholm@jp.dk

Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...