Find mere om:
Byen bliver til jazz | musik.guide.dk

Byen bliver til jazz

<p> Copenhagen Jazz Festival fejrer fra den 4. til den 13. juli sit 30 års jubilæum med besøg af både internationale og nationale jazzstjerner. </p>

Når Copenhagen Jazz Festival den 4. juli åbner dørene, er det tre årtier siden, at festivalen så dagens lys. Festivalen er igennem de senere år vokset støt og tæller i dag ca. 900 koncerter, der bliver givet på mere end 100 spillesteder og sikkert oplevet af flere end 200.000 besøgende fra både ind- og udland.

I anledning af festivalens 30 års jubilæum udgiver forlaget Thaning og Appel den 13. juni også jubilæumsbogen ”By af Jazz – Copenhagen Jazz Festival i 30 år”, der er en vandring gennem jazzfestivalens historie som både musik- og københavnerbegivenhed.

Jazzlegende i Operaen

Fra den 4. til 13. juli kan man bl.a. opleve freejazz-legenden Ornette Coleman i operaen. Derudover er der koncert med Wayne Shorter Quartet og den Grammy-nominerede blæsergruppe Imani Winds. På det Kongelige Teaters Gamle Scene er der på festivalens første aften dobbeltkoncert med sangeren Little Jimmy Scott og det danske stortalent Sinne Eeg.

I Glassalen i Tivoli vil saxofonisterne Joe Lovano, Charles Lloyd og David Murray give koncerter ligesom den yngre generation i form af pianisterne Brad Mehldau og Jason Moran samt saxofonisten Ravi Coltrane. Men også udendørs i Tivoli kan festivalen nydes, når blandt andre funksangerinden Chaka Kahn optræder på Plænen.

Nyt og gammelt

Jubilæumsudgaven af Copenhagen Jazz Festival indeholder nye tiltag, men også gamle traditioner bliver holdt i hævd.

Københavns nye skuespilhus er med sine meget forskellige scener en oplagt mulighed for netop at lave noget nyt og anderledes og dermed udfordre den gængse opfattelse af begrebet jazz.

Her kan man derfor opleve noget så særpræget som gæstespil fra Münchener Kammerspiele med en jazzificeret udgave af Shakespeares ”Othello”.

Copenhagen JazzHouse har i år valgt at fokusere på det store opbud af danske musikere, der i internationale konstellationer spiller på klubber over hele verden.

»Vores fokus ligger i år på danskere med succes i udlandet, fordi vi synes, at det kunne være rigtig spændende,« siger Morten Wulff fra Copenhagen JazzHouse, der blandt andre byder på Benjamin Koppel, Jakob Bro og Vini Luel.

Også ved vandet kan man opleve jazzmusikken, blandt andet når ”Jazz By The Sea” på Islands Brygge lader Caroline Henderson gå på ”scenen”.

Det samlede festivalprogram kan ses på www.jazzfestival.dk.

Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...